Kehidupan baharu di tempat kerja, cara IKEA

Pejabat yang baharu dibina semula ini mensasarkan untuk menghasilkan semula pejabat kepada ruang kerja yang menginspirasikan dan fleksibel untuk rakan sekerja.

Ruang kerja menyerlahkan yang terbaik dalam diri orang ramai

Ruang mesyuarat dan bekerja IKEA yang baharu dan dibentuk semula adalah relevan, berfungsi dan menginspirasikan. Kami harap dapat menyerlahkan yang terbaik dalam diri orang ramai, menginspirasikan kreativiti dan menyokong cara bekerja yang sihat. Susun atur akan membantu kami menjadi lebih produktif, mempertingkatkan perniagaan dan mendapatkan hasil yang lebih baik apabila kami bekerjasama, dan sudah tentu menggambarkan nilai-nilai jenama kami.

Menyesuaikan diri dengan perubahan

Dunia berubah-ubah dan kami perlu menyesuaikan diri dengan situasi baharu. Kami suka melakukan sesuatu secara berbeza kerana kreativiti ada dalam DNA kami. Persekitaran bekerja mempunyai impak langsung terhadap set minda dan tingkah laku, membentuk cara kami bekerja dengan menukar ruang di mana kami bekerja.

Ruang kerja yang membuatkan kehidupan di tempat kerja lebih baik

Daripada memikirkan dari segi jabatan, pejabat kami menawarkan penyelesaian untuk pelbagai aktiviti tugas — ruang untuk memberikan tumpuan, kerja kumpulan dan renungan. Kami melakukan yang terbaik dan paling produktif semasa ruang mesyuarat dan bekerja kami membolehkan kami bekerja melalui cara yang berbeza-beza dan berubah-ubah, secara digital dan fizikal, bersama-sama dan bersendirian.

Susun atur baharu kami memanfaatkan sepenuhnya ruang yang berharga serta memastikan rakan sekerja dalam jarak sosial.

Stesen Kerja

Pilih sebarang meja yang anda suka dan mula bekerja. Tiada 'meja saya' atau 'meja awak'. Kawasan fleksibel mencipta peluang untuk berhubung secara kasual dengan satu sama lain dalam dan antara pasukan.

Duduk atau berdiri?

Pilih cara yang anda inginkan untuk bekerja dengan hanya melaraskan ketinggian meja. Mengubah kedudukan pada sepanjang hari bekerja boleh menyokong keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.

Rumah yang senyap

Bekerja bersama-sama penting di IKEA, tetapi orang ramai juga perlukan ruang untuk bekerja sendirian, keluar atau memfokuskan tugas khusus dan memberikan tumpuan.

Bilik mesyuarat

Ruang mesyuarat termasuk kawasan mesyuarat terbuka dan tertutup. Kami menggalakkan untuk mengadakan mesyuarat fizikal yang lebih singkat dan lebih banyak mesyuarat maya.

Mendapatkan ilham dengan pantas bersama pasukan tiga orang? Pergi ke rumah mesyuarat terbuka kami — di mana idea baharu yang meyakinkan dilahirkan.

Langkah-langkah Sweden

Dewan perbandaran? Makan tengah hari mudah? Berbual-bual sekejap? Berbual selama lima minit? Atau hanya perlu meregangkan kaki anda? Kami menghasilkan ruang yang fleksibel untuk sebarang keperluan. Kami memanggilnya Langkah-langkah Sweden.

Tambah kusyen untuk keselesaan atau simpannya di dalam laci di bawah tangga.

Pantri

Pantri bukan hanya ruang untuk makan. Ia juga ruang untuk rehat yang menenangkan. Makan tengah hari, minum kopi, sedikit snek atau buah-buahan. Panaskan atau masak makan tengah hari anda di sini di pantri.

Sudut kitar semula, cetak dan alat tulis

Memastikan segala-galanya teratur memudahkan semua orang mencari apa yang mereka perlukan. Dengan berkongsi meja kerja sebagai cara bekerja yang baharu, mempunyai peti surat petak surat membolehkan individu yang berkongsi meja menerima surat dan mesej walaupun semasa mereka tiada di pejabat.

Bilik penjagaan ibu

Alam keibuan diteruskan di mana-mana lokasi. Semasa bekerja di pejabat, ibu yang menyusukan bayi memerlukan bilik persendirian untuk keperluan penyusuan. Peti sejuk mini di dalam bilik memenuhi keperluan storan berasingan. Ada sesiapa di dalam? Tekan suis lampu untuk 'cop' (tempah) bilik - ia mudah untuk mengetahui sama ada bilik dihuni tanpa mengganggu privasi.

Bilik tukar

Untuk mereka yang suka bersenam sebelum atau selepas bekerja, ada ruang untuk menyimpan peralatan senaman semasa anda bekerja.

Tandas

Idea boleh datang dari mana-mana sahaja. Berasa tenang dan terinspirasi dengan pencahayaan dan warna yang sesuai.

Untuk tujuan kebersihan dan praktis, paip disertakan dengan fungsi sensor, jadi anda boleh menghidupkan atau mematikannya tanpa menyentuhnya.